Vyhodnotili medzinárodnú detskú výtvarnú súťaž

11.06.2009 Sabinov

Sabinov 11. júna (TASR) - Šiesty ročník medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže, ktorá bola jedným z podujatí tohtoročných Dní Sabinova, pozná víťazov.
Organizátori vybrali ako tému súťaže sedem divov sveta. Deti mali možnosť naživo alebo virtuálne navštíviť vo svojej krajine miesta so zaujímavou históriou, krásnymi zákutiami, zoznámiť sa s jej kultúrnymi hodnotami, tradíciami a zvykmi.
Hovorca magistrátu Juraj Navrátil dnes informoval, že do súťaže prišlo 150 výtvarných prác žiakov základných škôl (ZŠ) z partnerských miest Siedlce v Poľsku, Kenderes v Maďarsku, Çubuku v Turecku a Soběslav v Českej republike. Práce hodnotila odborná porota. Ocenenia získali Magdalena Kandyba, Lydia Półtovak a Aleksandra Jagiekko z poľskej Siedlce, Kezban Yedikardes z tureckého Çubuku, Dominik Kovalík, Andrea Pállová a Daniela Šajgalová zo Sabinova. Z kolektívov bodovali žiaci štvrtej A triedy ZŠ na Ulici Komenského v Sabinove. Do tej istej školy putoval aj titul \"laureát súťaže\", ktorý porota udelila kolektívnej práci žiakov druhého stupňa za tvorivý a novátorský prístup.
Víťazi si prevzali ocenenia na slávnostnej vernisáži výtvarných prác, ktorá sa konala v stredu 10. júna v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Sabinove.
 

Vyberte región